Bedrijfsfinancieringen

Wie een eigen onderneming wil beginnen heeft startkapitaal nodig. Dat is in veel gevallen makkelijker gezegd dan daadwerkelijk gerealiseerd. Niet iedereen heeft immers een zak met contanten onder zijn bed liggen. Toch zijn er voor startende ondernemers mogelijkheden om een (aanvullende) financiering te regelen voor hun bedrijf. Een goed advies is in zo’n geval nooit weg, en zelfs noodzakelijk. Dan is het prettig als u zich tot iemand met kennis van zaken kunt wenden. Een financieel adviseur met ervaring die u op een persoonlijke manier informeert over de mogelijkheden. Iemand die u niet naar de mond praat, maar gewoon zegt waar het op staat en waar de kansen liggen op het gebied van bedrijfsfinanciering.

Bank of familie?

Als ondernemer op zoek naar financiering voor het opstarten of uitbreiden van een onderneming ligt het voor de hand om af te gaan op de twee financieringsmogelijkheden die het eerst bij u opkomen. Waarschijnlijk zijn dat de bank of familieleden die u een handje kunnen helpen. In beide gevallen moeten er dan wel goede afspraken worden gemaakt. Dat geldt zeker wanneer u geld leent van een familielid. Juist omdat familieleden elkaar over het algemeen vertrouwen zijn onderlinge afspraken vaak niet voldoende vastgelegd waardoor op termijn onduidelijkheid kan ontstaan. Een financieel specialist met voldoende achtergrond voor wat betreft financiering kan u helpen om alles goed vast te leggen. Ook wanneer u een krediet bij de bank probeert los te krijgen is het verstandig om u persoonlijk te laten begeleiden door een professional.

Subsidie

Een wat onbekendere manier om een bedrijfsfinanciering rond te krijgen is de overheidssubsidie. Toch liggen daar zeker mogelijkheden. Dit komt omdat de overheid beseft dat het starten van een eigen onderneming niet eenvoudig is. Wel moet u die mogelijkheden weten te vinden. Een financieel adviseur kan u waardevolle tips geven over de mogelijkheden die de overheid biedt in het kader van subsidieverstrekking.